Afwerking - Lak of olie?

De mogelijkheden voor het afwerken van de vloer zijn de laatste jaren erg in ontwikkeling. In de basis werk ik de meeste vloeren af met twee varianten in de afwerking. Dat is het lakken of het oliën van de houten vloer. Dit zijn tegenwoordig in beide gevallen meestal twee componenten producten die snel zijn uitgehard en ook weer snel volledig belastbaar zijn.

Welke afwerking in uw geval het beste is hangt van een aantal factoren af. Ik adviseer u hier graag geheel vrijblijvend over in het persoonlijke gesprek dat ik bij u thuis heb. Ik neem dan tevens voorbeelden (stalen) mee, zodat u een beeld kunt krijgen wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk hoeft u niet meteen een keuze te maken, desgewenst kunt u de stalen even in huis houden, zodat u er nog even rustig over na kunt denken.

In grote lijnen is een gelakte vloer meer onderhoudsvrij en 'strakker' dan een geoliede vloer. Deze oogt daarentegen wel wat matter en warmer maar heeft wat meer aandacht in het onderhoud nodig. Ook komt de houtstructuur vaak beter tot z'n recht met een afwerking met olie. Bij de keuze voor olie of lak spelen meer factoren die ik u graag toelicht.

Door het gebruik van olie kunnen we meer kleurnuances toevoegen dan met lak. Door het professioneel aanbrengen van de olie na het vlak en glad schuren van de vloer voorkom ik vlekken en zorg voor een gelijkmatige opname van de olie. De mogelijkheden laat ik u graag zien aan de hand van voorbeelden op houten stalen.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor een combinatie van beide.
We kleuren de vloer dan eerst met een speciale kleurenolie, die we daarna nog gaan voorzien van 2 Laklagen. Voordeel van deze behandeling is dat je de kleurverdieping van olie krijgt maar met het gemak van een lakvloer. Natuurlijk heeft deze afwerking ook nadelen. Alle afwerkingen hebben zowel voor als nadelen.

Welke afwerking bij u past en mogelijk is hangt onder andere af van gezinssamenstelling,  staat van de vloer, constructie methode, huidige afwerking en houtsoort. Hierdoor zijn niet alle afwerkingen namelijk geschikt om toe te passen.  Ik vertel u er graag meer over.

https://gevloerd.nl/wp-content/uploads/2018/11/img-33-400x300.jpg
https://gevloerd.nl/wp-content/uploads/2018/11/img-30-1-400x300.jpg