Dagelijks onderhoud

Het (dagelijks) onderhouden van houten vloeren wordt vaak onderschat maar is daarentegen niet ingewikkeld als u de adviezen opvolgt. Het onderhouden en juist reinigen bevordert de kwaliteit van de vloer en daarmee het leef gemak van uw huis. Elke afwerking die er mogelijk is heeft een eigen onderhoudsadvies.

Waar olie wat meer onderhoud met speciale zeep nodig heeft kan bij een gelakte vloer vaak worden volstaan met stofzuigen en dweilen van de vloer. De onderhoudsproducten voor uw vloer worden samen met een onderhoudsadvies bij oplevering van het stofvrij schuren van uw vloer geleverd. Deze zijn tevens te bestellen in mijn webshop. Twijfelt u over het onderhoud of welk product daarbij past, neem dan contact met me op. Ik help u graag.

Tussentijds onderhoud

Staat uw vloer in de olie dan zal op de middellange termijn het nodig zijn om matige slijtage van uw geoliede houten vloer intensief te reinigen en opnieuw te voorzien van een onderhoudsolie of de olie die er op zit. Desgewenst kan ik dat voor u doen. Ik reinig uw vloer dan machinaal en breng opnieuw een laag olie aan zodat deze weer als nieuw wordt. Het voordeel is dat ik binnen een dag klaar ben waarmee de kosten aanzienlijk lager zijn dan het geheel schuren van uw vloer. Door dit optijd toe te passen kunt u het opnieuw schuren van de vloer aanzienlijk uitstellen. Met het schuren van uw vloer wordt een klein laagje van de vloer weggeschuurd. Met dit intensief reinigen en opnieuw olie├źn is dit niet het geval. Ik zal altijd bij u komen kijken of uw vloer hier baat van zal hebben of dat er moet worden overgegaan tot het schuren van de vloer.

Ook met vloeren in de lak is dit mogelijk, mits deze geen grove slijtage vertoont. Door tussentijd de vloer opnieuw te voorzien van een laklaag, kan uw vloer weer jaren mee.

https://gevloerd.nl/wp-content/uploads/2018/11/img-5-400x300.jpg
https://gevloerd.nl/wp-content/uploads/2018/11/img-7-400x300.jpg