Wanneer schuren

Er ligt een mooie houten vloer in uw huis maar is niet meer naar uw smaak of deze lijkt versleten. Schuren en opnieuw afwerken is een duurzame en daarmee veel minder milieubelastende ingreep dan eventueel  het vervangen van de gehele vloer. Ook is schuren van uw vloer vele malen voordeliger dan het geheel vervangen van uw vloer.

Wanneer uw vloer toe is aan het schuren? Dat hangt af van uw wensen en de intensiteit waarmee uw vloer wordt gebruikt. Slijtage plekken zijn bij veel houtenvloeren een doorn in het oog. Begrijpelijk maar niet geheel te voorkomen. Door lang en intensief gebruik en slecht of verkeerd onderhoud ontstaat er op een gegeven moment slijtage in de vloer die met alleen onderhoud niet meer op te lossen valt. In dat geval is uw vloer toe aan een schuurbeurt. Het kan natuurlijk ook zijn dat u de vloer een andere kleur of uitstraling wilt geven. Ook dan zal de vloer in veel gevallen eerst geschuurd moeten worden.

Gaat u verhuizen en is de houten vloer in uw nieuwe huis niet naar uw wens? Dan kunnen we deze in de meeste gevallen schuren en voorzien van een nieuwe afwerking. Zo past de vloer weer bij uw interieur en wensen zodat deze weer jaren mee kan. Ik help u graag met het kiezen van een afwerking die bij u past. De verkeerde keuze hierin kan tot een teleurstelling leiden. De vloer is met een nieuwe afwerklaag weer geheel aan te passen naar uw eigen smaak.

Vaak is uw houten vloer goed op te knappen door het schuren en opnieuw oliën of lakken. Dit kan een traditionele houten parketvloer zijn of een systeemplank die een houten toplaag heeft. Deze moet dan dik genoeg zijn om te schuren en geen gebreken vertonen. Soms zijn dan eerst reparaties noodzakelijk. De meeste houtenvloeren kunnen vaak weer in oude staat worden hersteld door het renoveren / schuren. Ik kom regelmatig houten vloeren tegen die door mensen zelf of door een Beunhaas die lekker goedkoop was zijn geschuurd. Mensen stop daarmee! De resultaten zijn in bijna alle gevallen betreurenswaardig! Ik raad u sowieso ten zeerste af de houten vloer zelf te gaan schuren. In sommige gevallen heb ik er een hoop werk aan om zo’n vloer weer goed te krijgen en er zijn zelfs gevallen waar ik helemaal niets meer mee kan. Door de jarenlange ervaring die ik heb, specialistische gereedschap en mogelijkheden om op eventuele verrassingen in te kunnen springen, kan ik ten opzichte van u een optimaal resultaat te bereiken.

Vraag hier uw offerte aan

Voor het schuren

( Vloer gedaan door een doehetzelver )

Na het schuren

( door Gevloerd.nl )